Dansa Clàssica

 

bottom bgDansa Clàssica o Acadèmica, té els seus inicis en les danses de la cort francesa a mitjans del segle XVI.                                                                        
La seva depurada, codificada i estructurada tècnica fan d’aquest tipus de dansa una de les mes preuades al llarg de tots els temps.
Les classes estan estructurades sempre en un mateix patró, treball a la barra i treball al centre de l’aula.
El professor de dansa clàssica necessita un coneixement exaustiu tant de les diferens dinàmiques dels moviments com de l’anatomia del cos de l´alumne per tal d´aconseguir una execució correcta. Una de les característiques d´aquesta dansa és el treball de "endehors", és a dir, rotació externa dels dos malucs al.lhora, això implica que l´alumne ha de tenir un mínim angle de rotació estipulat, el qual s´anirà incrementant al llarg dels anys.
Les avantatges de practicar aquest tipus de dansa són moltes:
-Millora de la condició fisica en general
-Augment de la consciència corporal
-Augment de la capacitat de treball i esforç en general
-Sentit del respecte i autoesforç
-Treball en equip, sobretot en les variacions de grup.
-Augmenta el sentit artístic i capacitat interpretativa de l’alumne.
La dansa clàssica conserva tot el seu llegat històric en forma dels ballets de Repertori, actualment encara representats per prestigioses companyies a nivell mundial.
Bellesa, Armonia, Plasticitat, Emoció, Ingravidesa, Delicadesa i força a la vegada, són unes de les qualitats que es poden observar o sentir, a l´interpretar una de les peces clàssiques.
L’alumne de dansa Clàssica aprèn mitjançant l’observació minuciosa de l´exercici pautat i demostrat pel professor, seguidament l’alumne haurà de repetir exactament l’exercici, i posteriorment el professor li farà arribar a través de diferents tipus de feetback les correccions o indicacions necessàries per la bona execució final.
És aixi com l’alumne de Dansa Clàssica es veu obligat a augmentar la seva capacitat d’observació, mimetització, memorització, així com la capacitat d´integrar les correccions, una rere l’altra, enllaçant-les i utilitzant-les en els moments que ell mateix cregui que ho requereixen.
La classe de dansa clàssica es pot considerar com una sessió d’entrenament, on l’alumne és l’atleta i el professor l’entrenador.
     
 

Estudi de Dansa Tàrrega

Contacta
 07D415AB-08BC-4112-95A8-0A100684E978   Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Xarxes
instagramfacebooktwitter